Bästa knepen när du ska måla om

Funderar du på att måla om i ditt hem? Med lite målarfärg på väggarna kan du förvandla ett trist och grått hem till en riktigt färgsprakande och personlig bostad. Oavsett om du aldrig har målat väggarna tidigare eller om du är proffsmålare kan våra värdefulla tips komma till stor nytta på vägen.

Det bästa knepet för att lyckas med ommålningen är att välja högkvalitativ väggfärg med lång hållbarhet. Hos familjetapeter.se finns en rad olika kulörer som passar lika bra i sovrummet som i vardagsrummet eller hallen. Här hittar du också vackra tapeter om du vill kombinera tapeter med väggfärg.

4 tips när du ska måla om

Här nedan har vi samlat några av våra bästa tips när du ska måla om i bostaden.

1. Se till att du väljer väggfärg som verkligen är kvalitativ och som är framtagen för inomhusbruk. Att välja fel färg kan leda till sprickor eller ojämnheter.

2. Investera i utrustning och material så att du kan arbeta som en riktig målare. De rollers som finns att köpa på varuhus är oftast för små. Satsa på en riktigt bred med ett långt skaft.

3. Testmåla alltid på väggen innan du drar igång med rollern. Det räcker med en liten ruta på väggen där ljuset ligger på.

4. Skydda golv! Det spelar ingen roll hur duktig du är – du spiller ändå!