Hemförsäkring

Det finns ingen lag som säger att du måste ha en hemförsäkring, men genom att skydda ditt hem och dina saker kan du känna dig tryggare om olyckan skulle vara framme. En hemförsäkring skyddar dig och din bostad om du skulle råka ut för inbrott och förlora värdesaker, men den ersätter även vid brand såväl som vattenskador.

Precis som med vilken försäkring som helst kan hemförsäkringen variera mycket när det kommer till innehåll. Grundskyddet är just stöld, brand, vattenskada och personskada, men många lägger också till en drulleförsäkring. Drulleförsäkring innebär att du kan få ersättning om du råkar tappa mobilen i toaletten, sätta dig på glasögonen eller spilla ut kaffe på datorn.

Välj ett seriöst försäkringsbolag

Det är mycket viktigt att du väljer ett försäkringsbolag som är tryggt och välkänt. Vi rekommenderar att du läser försäkringsvillkoren noga innan du väljer och att du även tittar på recensioner och omdömen från andra kunder. Det är viktigt att ditt försäkringsbolag inte bara är billigt, utan att det också är professionellt och agerar snabbt när du behöver hjälp. Några mycket kända försäkringsbolag med hemförsäkringar är bland annat Folksam, IF, Länsförsäkringar och Trygg-Hansa.