Investera i en elbil och sänk kostnaderna

Har du funderat på att lämna förbränningsmotorn bakom dig och istället investera i en elbil? Då har du gjort ett mycket bra val för både miljö och plånbok. Att välja en elbil bidrar till att du minskar miljöpåverkan som bilar med förbränningsmotor genererar i, samtidigt som du sänker driftkostnaderna.

Att tanka bilen var och varannan dag innebär stora påfrestningar på din ekonomi. Med en elbil får du ett smartare och mer ekonomiskt val av fordon, eftersom det är billigare att ladda än att tanka med fossila bränslen som diesel och bensin. Även laddhybrider är mycket fördelaktiga fordon som kan användas av dig som vill ha både förbränningsmotor och elbilsbatteri i ett. Den senaste BMW hybrid är ett självklart val för alla som vill ha en tålig och rymlig bil som drivs med både el och förbränningsmotor. Just BMW hybriden har blivit extra populär tack vare sina moderna funktioner och högteknologiska utrustning.

Hur fungerar en elbil?

En elbil eller laddhybrid drivs med hjälp av ett batteri. Batteriet laddar du på, precis på samma sätt som när du tankar. Skillnaden är att du använder dig av energi istället för fossila drivmedel. Du kan använda dig av en laddbox som du installerar i ditt eget hem, men du kan också ladda på publika laddstationer.

Hur kan elbilen sänka kostnaderna?

Eftersom elbilen och laddhybriden drivs med batteri behöver du inte längre betala dyra kostnader på bensinstationen. Laddboxen kopplas upp till ditt privata elnät och ditt elavtal är det som bestämmer priset.

Genom att byta till det billigaste och bästa elavtalet du kan hitta på marknaden, kan du således sänka kostnaderna. Har du ett hus som drivs med solenergi kommer kostnaderna att vara ännu lägre. Då kan du dessutom installera V2H och lagra energi i bilbatteriet, som du sedan skickar tillbaka till ditt hushåll igen. På så sätt går ingen energi förlorad och du får mer pengar i plånboken.