Jämför bilförsäkringar

Med en bilförsäkring ser du till att både du, din bil och andra trafikanter är skyddade i trafiken. Du kan själv välja om du vill ha en trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring, beroende på hur mycket skydd du känner att du behöver. I Sverige är det lag på att alla bilar och fordon som vistas i trafiken behöver ha en trafikförsäkring som minst, men många väljer ändå ett mer komplett försäkringsalternativ. Hos Transportstyrelsen kan du läsa mer om vad som gäller.

Att veta vilken bilförsäkring man behöver och vilken som är bäst är inte alltid det lättaste. Därför rekommenderar vi att du jämför bilförsäkringar innan du väljer. Att jämföra bilförsäkring är lika viktigt som att jämföra elbolag och lån innan du väljer, för att du ska hitta ett bra alternativ och slippa betala höga kostnader i onödan.

Kostar det att jämföra bilförsäkringar?

Det är helt kostnadsfritt att jämföra olika försäkringsbolag och bilförsäkringar och du binder dig heller inte till någonting. Kom ihåg att läsa igenom villkoren noga innan du väljer och stirra dig inte blind på priset. Din bilpremie kan till synes se väldigt billig ut om du bara tittar på månadskostnaden, men kom ihåg att även jämföra självrisken och försäkringsbeloppet.

Vilken bilförsäkring passar mig?

Det beror helt på hur brett skydd du vill ha och hur mycket du är beredd att betala. Helförsäkringen täcker för det allra mesta, vilket även inkluderar vagnskada. Halvförsäkringen är idag det mest populära alternativet och trafikförsäkringen är endast en grundförsäkring. Läs på och se vilken typ av försäkring som kommer passa dig bäst.