Jämför lån innan du väljer

För att du ska kunna hitta det bästa lånet för dig behöver du givetvis se vad marknaden har att erbjuda. Det kan du göra genom att surfa in på olika långivares hemsidor, men du kan också använda dig av en låneförmedlare som jämför aktörerna mot varandra. På så sätt slipper du lägga ner onödig tid för att se vart du kan få det bästa låneerbjudandet och kan istället få allt serverat.

Att jämföra lån är mycket viktigt och idag använder sig de allra flesta av en låneförmedlare när det är dags att låna pengar. Med en låneförmedlare får du snabbt och enkelt en bra överblick över marknaden och kan se vilken aktör som erbjuder det bästa beloppet, den bekvämaste återbetalningstiden och den lägsta räntan. Det är helt kostnadsfritt och du binder dig inte till någonting.

Fördelar med att jämföra

Den främsta fördelen med att jämföra lån är helt enkelt att du kan hitta det billigaste lånet. Att låna pengar kan bli en mycket dyr historia om du inte är uppmärksam på de villkor och avgifter som lånet har. Med en jämförelsesajt kan du inte bara se ränta och avgifter snabbt, utan du kan också få viktig information om långivaren. Här kan du hitta lån från kända och bra aktörer som alla går under Finansinspektionens kontroller. Du kan jämföra både bolån, företagslån, billån, privatlån, lån utan UC, SMSlån och mycket mer.

Ytterligare en fördel är att du inte förstör din kreditvärdighet. Här tas bara en enda kreditupplysning som flera långivare får tillgång till. Efter din ansökan kommer du att få förslag från olika aktörer som är villiga att erbjuda dig ett lån. Du väljer själv om du vill gå vidare med ett erbjudande eller inte.

Finns det några nackdelar?

Nej, det finns inga nackdelar med att jämföra lån innan man väljer utan det finns egentligen bara fördelar. Den enda nackdel som vi kan komma på är om du är medlem i ett fackförbund som har ett avtal med en bank för så kallade medlemslån, eftersom medlemslån inte är något som kommer dyka upp på en jämförelsesajt. Har du en god kreditvärdighet och har möjlighet att ansöka om ett medlemslån rekommenderar vi att du testar detta i första hand. Medlemslån är nämligen kända för att ha mycket låg ränta och bekväma villkor, vilket naturligtvis är att rekommendera.